Anmeldelse af Les Mills BodyCombat Release 63

Man kan på nettet finde mange reviews af hver eneste release af BodyCombat. For det meste står der en instruktør bag, som med reference til uddannelse og erfaring har en god forståelse for sammensætningen i koreografien. Så hvis man vil tæt på en objektiv teknisk vurdering af et release, er det de reviews man skal lede efter. Jeg prøver til gengæld 100% subjektivt fra mit eget synspunkt ude fra gulvet (typisk bagerste række) at komme med min mening om hvordan jeg oplever releasen. Jeg får på den måde kategoriseret og systematiseret mine egne oplevelser og forhåbningen er, at der er andre der får et eller andet ud af det og ikke mindst at der er mange der er uenige, som vil starte en god diskussion. Stay with the fight!

Det ærgrede mig lidt at Les Mills havde flyttet releasen af BodyCombat 63 en uge frem, idet jeg så for anden gang missede ”release festen” med Danmarks bedste BodyCombat hold og instruktører i Birkerød fitness.dk.

Nu hvor jeg har været programmet igennem en håndfuld gange, er det så også det eneste der rigtig ærgrer mig ved mit fravær; 63’erne vil næppe gå over i historien som en stor release, og jeg forudser at meget få – hvis overhovedet nogen – af dens tracks blive brugt i fremtidige mix. Jeg tror egentlig først jeg igen får rigtig fjedren i benene og glæde i sjælen på vej til en Combat time om et par uger, når der igen kan mixes.

Jeg gi’r hele releasen ***(3) ud af ******(6) mulige stjerner. Temmelig kedelig musik og temmelig kedelig koreografi med et par enkelte totale ommere. De enkelte tracks:

1a Opvarmning arme ***, Musik: Get ready (2 Unlimited) – Passer godt til koreografien.  Slag & moves: Weave, hook, uppercut, jab & cross

Fin start på programmet. Lidt usædvanlig er der højt tempo med slag og puls uden et takt-slags pause imellem. Weaven synes jeg ikke rigtig giver noget, men jeg kan godt li’ jab/cross serien og godt skift til venstre side.

1b Opvarmning ben ***, Musik: Survival of the Fittest (Coone) – Passer godt til koreografien. Slag & moves: Knees, front-kick, (advancing) side-kick, capoeira lunges & roundhouse kick

Muay Thai i opvarmingen?  OK… hvad er så helt pointen med opvarmning? Synes generelt de sidste releases er begyndt at intensivere opvarmningen. Generelt synes jeg ellers opvarmningen er helt OK – Kort og intenst, og så er man rigtig i gang.

2 Combat **, Musik: Badboi (Pegboard Nerds) – Musikken næsten lige så kedelig som koreografien. Slag & moves: Capoeira lunges, roundhouse kicks, jump split lunges

Nu kan jeg personligt generelt bedst li’ benarbejde, så på den made er jeg OK med 40 roundhouse kicks, meeen det virker lidt uinspireret og fantasiløst. Det er en af de kedeligst 2’ere i lang tid.

3 Power ***, Musik: Get A Way (Sporty Breed) – Passer OK med koreografien. Slag & moves: Hook, Uppercut, jab, scissor & dynamisk gi-træk,

Synes ikke dobbelt-jabs er gode i power tracks, fordi jeg finder det meget svært at sætte styrke bag begge jabs samtidig med at hastigheden og rytmen skal holdes og man skal være tilbage til de mellemliggende checks. Så skal jeg følge med koreografien, ender første af de 2 jabs med at blive et svagt markeringsslag. Som gammel judo-ka er jeg naturligvis henrykt for det andet judo-move (jeg har genkendt) i BodyCombat, og det er ikke noget dårligt valg, når det skal være.

4 Combat *, Musik: Edge of a Revolution (Nickelback) – Dårlig musik til dårlig koreografi; tja så passer det vel alligevel. Slag & moves: Squat front kick & advancing sidekicks

Jeg finder det lidt svært at finde en god rytme med advancing sidekicks, men det tæller faktisk som et plus i en ellers lidt kedelig koreografi. Men hvad fanden tænker de på? På gulvet? Skal man hente håndklæder? Armbøjninger med handsker og bind er ikke altid lige nemt. Husk lige, at det er ”Combat 2” track og hvad har armbøjninger og bear-crawl med Combat at gøre? Jeg står overfor min modstander. ”Vent lige…– skal lige lave 2×8 armbøjninger”. Klart releasens dårligste track. Det er en ommer. Kort og godt.

5 Power ****, Musik: Holdin’ On Right Now (The Solar Rival). Slag & moves: Jab, cross & hook – Passer godt til koreografien.

Jeg kan rigtig godt li’ comboen med jab cross og stepover cross. Der kan lægges rigtig meget kraft i det sidste cross; den kan næsten gøres til et Superman punch! Hooks med benarbejdet virker også godt. Alt-i-alt er track-5 releasens bedste track.

6 Combat ****, Musik: Fight The Resistance (Brennan Hart & Zatox) – Passer godt til koreografien. Slag & moves: Uppercut, knee, front-kick, jump-kick, blocks & back-kick

Hmmm. Jeg er ikke henrykt med Uppercuts som mellemslag til Uppercut finaleslag, svært at føle/fornemme forskellen og det bliver lidt ensformigt; men det kan bare være mig. Til gengæld virker hele comboen med knæ og front-kick godt. Jump kick er helt fine – jeg er faktisk ikke god til dem, så jeg værdsætter træningen.

7 Muay Thai ****, Musik: Dead! (My Chemical Romance) – Passer OK med koreografien. Slag & moves: Steet Brawl, Circular and ascending elbows, knees,

Først en bekendelse: Jeg bryder mig ikke om Street Brawl øvelsen. For det først synes jeg det er svært at få den til rigtig at give noget, selvom man trækker armen helt tilbage for hvert slag og for det andet er det sgu da lidt usportsligt at slå på en modstander, der allerede ligger ned. Kan rigtig godt li’ albuerne – når hele kroppen drejes med bevægelsen gi’r det udbytte på flere hylder. Ellers er Muay Thai tracket ofte min favorit i de fleste releases. Synes gruppe dannelsen med de høje knæ virker godt. Det er lige på det tidspunkt jeg er ved at løbe tør for strøm, men når man står over for de andre i lokalet finder man lidt ekstra energi til at få knæet lidt højere op.

8 Power ***, Musik: Shine (Geos Crew feat. Zara) – Passer OK med koreografien. Slag & moves: Uppercut, hooks, jab, cross

Mit største problem med 8’eren er comboen hook-upper-hook er at det IKKE er klart om eller hvornår det er on-the-beat og off-the-beat. Hver eneste gang jeg har været igennem programmet har salen været blandet… de fleste on-the-beat, men et par stykker off-the-beat… på forskellige tidpunkter. Altså, det er ikke svært at skrue en 8’er sammen, og vi ved jo hvordan den slutter. Jeg synes 8’eren repræsenterer programmets generelle præsentation: Kedelig.

9 Styrke ***, Musik: Three Strikes (Afrojack feat. Jack Mcmanus).

Planken er OK, men det er hårdt når man bagefter skal igennem 32 side-dips. Den virker. Ellers fortsætter man med fokus på Abs og core i forhold til armbøjninger (men dem fik man jo også af vejen i track 4).

10 Cooldown ***, Musik: A New Way to Bleed (Evanescence) – Rædselsfuld titel. Ad!

Personlig fortrækker jeg lidt mere af cooldown stående, men alt i alt en OK Cooldown.

Related Images: